אמפנדס – בוריקטס גבינות אפוי באיירפריי

/ יום ראשון, 03 מאי 2015 / מתאבנים, מתכונים לשבועות

מצרכים: (כ-16 יחידות)

לבצק:

100 גרם חמאה רכה  (להוציא מחוץ למקרר כחצי שעה)

1.5 כוסות קמח

1/2 כפית מלח

1 חלמון

1.5 כפות מים

1.5 כפות שמן

למלית:

חצי חבילה קטנה של גבינת חמד

חצי שקית של גבינת פרמזן

3 כפות של גבינה צהובה מגורדת

2 גבעולים של בצל ירוק קצוץ דק

לקישוט:

ביצה

שומשום

 

אופן ההכנה:

ללוש (רצוי במעבד מזון במספר פולסים, או ידנית רק עד לאיחוד) את כל חומרי הבצק, ללוש כמה שפחות לעטוף בניילון נצמד ולהכניס לקירור במקרר לשעה לפחות

בנתיים מפוררים גבינת חמד לקערה, מוסיפים את שאר הגבינות ואת הבצל הירוק (ניתן להמיר את הגבינות בכל גבינה קשה אחרת שאוהבים, וגם את הבצל הירוק ניתן להחליף בשמיר קצוץ, זעתר טרי קצוץ או כל שילוב אחר של עשבי תיבול).

מוצאים את הבצק המקורר, ומרדדים אותו לעובי של חצי סנטימטר, קורצים בעזרת כוס גדולה במיוחד, או קורצן עגול אחר עיגולים (יהיו לפחות 16 עיגולים).

מניחים על כל עיגול ככף של מילוי, סוגרים לחצי עיגול ומהדקים. לקישוט והידוק נוסף ניתן ללחוץ על השוליים של חצי העיגול עם הקצוות של מזלג.

מורחים על האמפנדס ביצה בלולה, וזורים מעט שומשום.

מכוונים את מכשיר האייר פריי ל- 175 מעלות, מסדרים כ-6-7 אמפנדס בכל פעם (רצוי טיפה לשמן את הרשת עם ספריי שמן להקל על החילוץ), 5-6 דקות של אפייה עד שזהוב.

כדאי להגיש ולאכול מיד בעודו חם.

 

בתיאבון