גלילות חזה עוף ממולאות מתכון כשר לפסח

/ יום חמישי, 05 מרץ 2015 / כשר לפסח, מנות עיקריות

מצרכים לגלילה (4 מנות):

4 חזות עוף דקים (כמו לשניצל)

ביצה

מלח + פלפל

קמח מצה (ניתן להמיר בפירורי לחם שלא בפסח)

 

מצרכים למילוי עגבניות מיובשות ופסטו (כמו בתמונה):

ממרח פסטו (קנוי או בייתי מבזיליקום+צנוברים+שמן זית ומלח טחונים במעבד מזון)

עגבניות מיובשות

זיתיי קלמטה שחורים (ללא הגרעינים)

 

להניח את חזות העוף, לתבל במלח ופלפל, למרוח ממרח פסטו בשכבה דקה על כל שטח החזה, במרכז להניח שורה של עגבניות מיובשות ומעליה שורה של זייתי קלמטה (או כל זן אחר של זיתים שחורים)

לגלגל לגלילה ולנעוץ 2 קיסמים

לחמם את מכשיר האיירפריי ל200 מעלות ולהכניס את הגלילות ללא ציפוי לאפייה של כ-3 דקות,

לאחר מכן להוציא את הגלילה לשלוף בזהירות את הקיסמים, לטבול את הגלילה בביצה בלולה עם מלח, ומיד לאחר מכן לטבול בקערה מלאה בקמח מצה (או פירורי לחם).

לרסס את הגלילות בתרסיס שמן, ולהכניס שוב לאיירפריי לכ-7 דקות נוספות או עד הזהבה קלה

להוציא את הגלילות, להמתין כשתי דקות ולפרוס עם סכין משוננת לפרוסות

 

רעיונות למילויים נוספים:

בצל ופטריות: לטגן בצל עד הזהבה, ולהוסיף פטריות קצוצות להקפיץ כדקה לתבל במלח ופלפל ולמלא באופן דומה

בשר טחון עם עשבי תיבול וצנוברים: לטגן בצל קטן, לאחר הזהבה להוסיף 250 גרם בשר טחון עד שמשנה צבעו, להוסיף 2 כפות צנוברים שנקלו מעט במחבת יבשה קודם לכן, ו2 כפות כוסברה ופטרוזליה קצוצים, למלא באופן דומה

ממרח תרד ואגוזים: לאדות חבילת תרד, עם 3 שיני שום כתוש ומעט שמן זית, לטחון במעבד מזון עם חופן אגוזי מלך קלויים, 3 כפות לימון, מלח, פלפל שחור וחצי צרור כוסברה, למרוח על חזה העוף, לזרות צנוברים ולגלגל.

 

בתיאבון