גראטן תפוחי אדמה

/ יום ראשון, 18 ינואר 2015 / תוספות

מרכיבים

  • 400 גר' תפוחי אדמה קלופים
  • 50 מ"ל שמנת מתוקה
  • 50 מ"ל חלב
  • אגוז מוסקט
  • פלפל טחון טרי
  • מלח
  • 40 גר' גבינת קשקוול (או דומה) מגורדת.

זמן הכנה: 10 דקות        זמן בישול: 15 דקות

  1. חממו את האיירפריי ל200°
  2. פרסו את תפוחי האדמה לפרוסות דקות מאוד
  3. קערה ערבבו את השמנת המתוקה עם החלב ותבלו במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
  4. כסו את פרוסות תפוחי האדמה בתערובת החלב, הוציאו את פרוסות תפוחי האדמה וסדרו בתבנית קיש.
  5. שפכו את יתרת תערובת החלב מעל תפוחי האדמה.
  6. פזרו מעל את הגבינה.
  7. הכניסו את התבנית לאיירפריי, כוונו את הטיימר ל15 דקות והפעילו. הגרטן מוכן כשהוא מושחם ואפוי.