לחמניות לפסח אפויות באיירפריי

/ יום שני, 16 מרץ 2015 / כשר לפסח

מצרכים: (כ-7 לחמניות בינוניות, להכפיל כמויות בהתאם לצורך)

1 כוס מים

¼ כוס שמן

½ כפית מלח

100 גרם קמח מצה (אם אין משקל ניתן למלא כוס חד פעמית לשתייה קרה כמות שווה ל100 גרם)

½ כפית אבקת אפייה כשרה לפסח

3 ביצים

לפיזור מעל הלחמניות: שומשום /קצח /צ'ילי גרוס / קימל / גרעיני כוסברה

 

אופן ההכנה:

להרתיח בסיר את המים, השמן והמלח, לאחר הרתיחה להוסיף בבת אחת את כמות הקמח ואבקת האפייה ולערבב מעל האש עד שנוצר מעין כדור בצק וכל הנוזלים נטמעו בקמח.

להסיר מהאש ולהמתין 5 דקות לצינון חלקי

להוסיף את הביצים אחת אחת, לאחר כל ביצה יש לערבב היטב עד שנוצרת מסה אחידה.

להכניס את הסיר עם הבצק לקירור של 20 דקות במקרר ובנתיים לחמם את מכשיר האיירפריי ל170 מעלות.

להכין קערית עם מים להרטבת הידיים ולהניח על סלסלת המכשיר ריבוע של נייר אפייה שיכסה את הרשת.

ליצור בעזרת ידיים רטובות כדורים מעט יותר גדולים מכדור פינגפונג, להניח 4 בכל פעם על נייר האפייה, ולזרות מעל את התוספת הרצויה, להכניס למכשיר ולכוון את הטיימר ל-4 דקות

לאחר 4 דקות יש להוציא את נייר האפייה, ולהניח את הלחמניות ישירות על הרשת, להמשיך אפייה של 8 דקות נוספות. לבסוף יש להוריד את הטמפרטורה ל150 מעלות ולהמשיך אפייה של 8 דקות נוספות.

 

*** ניתן לשלב עוד בשלב הבצק תוספות כמו זיתים קצוצים, עשבי תיבול קצוצים, עגבניות מיובשות קצוצות ועוד.

 

בתיאבון