מרק אפונה – סיר גדול

/ יום רביעי, 18 פברואר 2015 / מרקים ומנות ראשונות

חומרים

חבילה של חצי ק"ג אפונה יבשה מושרית ללילה במים.

3 גזרים גדולים קלופים וחתוכים גס

בצל גדול חתוך גס

3 שיני שום קלופות וקצוצות

ארבעה גבעולים של סלרי + העלים חתוכים גדול (כדי שיהיה ניתן לשלוף החוצה בתום הבישול)

פחית חלב קוקוס.

חופן עלי מרווה טריים

מלח , פלפל לבן

3 שמן (לא שמן זית, אלא סויה, קנולה או זרעי ענבים)

מים רותחים

סיר גדול

 

הכנה:

 

מאדים את הבצל בשמן עד שנהיה שקוף וסמרטוטי (חשוב לא להשחים אותו)

מוסיפים את השום לדקה ומערבבים.

מוסיפים את הגזר לדקה ומערבבים.

מוסיפים את האפונה לאחר שמסננים את כל המים ומערבבים ל3-4 דקות.

מכסים את הירקות והאפונה במים רותחים ומשאירים מקום לסלרי.

מוסיפים את הסלרי ומבשלים במשך 45 דקות לפחות או עד שהסלרי נהיה ממש רך, שקוף וסמרטוטי.

מוציאים את הסלרי ומוסיפים את חלב הקוקוס, המרווה המלח והפלפל מביאים שוב לרתיחה ומבשלים עוד 15 דקות.

מכבים את האש ונותנים למרק להתקרר קצת.

טוחנים בעזרת מעבד ידני עד שמתקבל מירקם חלק.

אפשר להוסיף שקדי מרק, קרוטונים, קרעי לחם קלוי.

בתיאבון.