מרק עגבניות וגזר

/ יום שני, 01 דצמבר 2014 / מרקים ומנות ראשונות
  • כמות: 6 סועדים
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 20 דקות
  • קלוריות: 160 קלוריות למנה

רכיבים:

6 עגבניות

4 גזרים

1 בצל אדום

1 כף אורגנו מיובש

3 כפות שמן זית

שמנת מתוקה

1.5 ליטר ציר מרק ירקות

מלח ופלפל לפי הטעם

הכנה:

חממו את התנור ל200° צלסיוס

פרסו את העגבניות לרבעים, קלפו וחתכו את הגזרים חתכו את הבצל גס סדרו את הירקות בכלי חסין חום פזרו מעל שמן זית, אורגנו, מלח ופלפל שחור טרי. בינתיים הביאו את ציר המרק לרתיחה.

הוסיפו את הירקות הצלויים והרתיחו במשך 10 דקות נוספות.

בעזרת הבלנדר מוט טחנו למרק במרקם אחיד.

הגישו בתוספת שמנת מתוקה ופלפל טחון טרי.