מרק תפוחי אדמה בשמן כמהין

/ יום שני, 01 דצמבר 2014 / מרקים ומנות ראשונות
  • כמות סועדים: 6 סועדים
  • זמן בישול: 20 דקות

רכיבים:

4 בצל ירוק

1/2 קילו תפוחי אדמה חתוכים לקוביות

1 כפית טימין

400 גר' פטריות רצוי מסוגים שונים

1 כף שמן כמהין

4 כפות שמן זית

200 מל' שמנת מתוקה

1 ליטר ציר מרק ירקות או עוף

150 גר' גבינת פרמזן מגורדת

אופן ההכנה:

חתכו את הבצל הירוק לטבעות והפרידו את החלק הירוק מהלבן.

חממו בסיר 2 כפות שמן זית והקפיצו את החלק הלבן של הבצל הוסיפו את תפוחי האדמה וטגנו במשך 2 דקות. הוסיפו את השמנת המתוקה והטימין הוסיפו את ציר המרק הביאו לרתיחה, הנמיכו את האש ובשלו ברתיחה עדינה במשך 10 דקות.

בינתיים חממו את השמן הנותר במחבת והקפיצו את הפטריות, תבלו בנדיבות לפי הטעם והזליפו מעל את שמן הכמהין.

בעזרת הבלנדר מוט טחנו למרק במרקם אחיד, תבלו לפי הטעם.

צקו את המרק לקעריות הגשה שימו מעל פטריות, בצל ירוק ופזרו גבינת פרמזן.