משולשי פילו ממולאים בגבינת פטה

/ יום שני, 01 דצמבר 2014 / תוספות

כ 15- משולשים

זמן הכנה: 20 דקות        זמן איירפריי: 5 דקות

מרכיבים:

1 חלמון ביצה

100 גרם גבינתפטה

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

1 בצל ירוק קצוץ לטבעות דקות

פלפל שחור טחון טרי

5 דפי בצק פילו קפוא, מופשרים

2 כפות שמן זית

  • טרפו את חלמון הביצה בקערה וערבבו פנימה את הפטה, הפטרוזיליה והבצל הירוק, תבלו עם

פלפל לפי הטעם.

  • חתכו כל דף של בצק פילו לאורך לשלוש רצועות.
  • הניחו כפית תערובת פטה בקצה של כל רצועת בצק. קפלו את קצה הבצק על המילוי כדי ליצור

משולש, קפלו את הרצועה בזיג-זג עד שהמילוי עטוף במשולש בצק. מלאו את רצועות הבצק

הנוספות במילוי פטה באותו אופן.

  • חממו את האיירפריי ל200° צלסיוס
  • הברישו את המשולשים במעט שמן והניחו בסלסילה.
  • הכניסו את הסלסילה לאיירפריי כוונו את הטיימר ל5 דקות, אפו את משולשי הפטה עד לגוון זהוב.