מתכון סופגניות בלי שמן

/ יום רביעי, 10 דצמבר 2014 / מנות אחרונות

מרכיבים (40 מנות):

1/2 ק"ג קמח

1/3 כוס סוכר

1 כפית מלח

3/4 כוס חלב או מים

4 ביצים

175 גר' קוביות חמאה בטמפרטורת החדר

20 גר' שמרית

1 כף ברנדי

אופן ההכנה:

  1. מערבבים במיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים, הסוכר והחלב.
  2. מוסיפים את הביצים, הברנדי והמלח ולשים במשך 7 דקות במהירות אטית-בינונית.
  3. מוסיפים את החמאה בהדרגה תוך כדי לישה, עד קבלת בצק חלק ואחיד ללא גושים.
  4. מוציאים את הבצק ועוטפים בניילון נצמד מקומח. משהים למשך שעה וחצי בטמפרטורת החדר, עד הכפלת נפח הבצק. מוציאים את האוויר מהבצק, מכסים שנית בניילון ומכניסים למקרר למשך כשעתיים.
  5. מחלקים את הבצק ל-40 יחידות, ומגלגלים לכדורים. מתפיחים עד הכפלת הנפח בטמפרטורת החדר.
  6. מברישים בשמן ומכניסים לאיירפרי שחומם מראש ל180 מעלות. עד שהסופגניות משחימות.
  7. ממלאים בעזרת שק זילוף בריבה, ריבת חלב או שוקולד למריחה . בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים

 

 

טיפים:

חשוב להקפיד על זמני לישה, וכן על לישה במהירות אטית.
בזמן התפיחה יש לכסות את הסופגניות במטלית בד על מנת שלא תתקבל "קליפה" קשה מדי.
רצוי להשתמש בשמן כותנה או שמן זרעי ענבים שאינו נשרף ואינו מעלה ריחות.

 

בסופגנייה יש כ500 קלוריות, מרביתן נובעות מהשמן שבטיגון.

ע"י שימוש באיירפריי, תוכלו לחסוך כ250 קלוריות.

במקום לטגן במחבת, רססו את הסופגנייה במעט שמן, "טגנו" באיירפריי ותחסכו המון קלוריות

והטעם… מעולה!!