קרוקטים פטריות

/ יום ראשון, 18 ינואר 2015 / מרקים ומנות ראשונות

מרכיבים

  • בצל קטן
  • 20 גר' חמאה
  • 500 מ"ל חלב
  • אגוז מוסקט
  • 50 גר' פרורי לחם
  • 100 גר' פטריות
  • ½1 כפות גדושות קמח
  • 2 כפות שמן
  • מלח

זמן הכנה: 15 דקות        זמן בישול: 8 דקות

  1. קצצו את הבצל והפטריות
  2. המיסו את החמאה במחבת וטגנו את הבצל והפטריות, הוסיפו את הקמח ובחשו היטב.
  3. חממו את החלב (אפשר במיקרוגל) והוסיפו לאט תוך כדי בחישה למחבת , המשיכו לערבב עד שהתערובת מסמיכה.
  4. תבלו במלח ואגוז מוסקט, צננו והכניסו למקרר לשעתיים.
  5. לציפוי ערבבו את פרורי הלחם עם השמן, המשיכו לערבב עד התערובת הופכת לפריכה.
  6. גלגלו כף מתערובת הפטריות בתערובת פרורי הלחם, ליצירת קרוקט, המשיכו עד לסיום התערובת.
  7. חממו את האיירפריי ל200°
  8. הכניסו את הקרוקטים לסלסלת האיירפריי וכוונו את הטיימר ל8 דקות. הקרוקטים מוכנים כשהם חומים ופריכים.